×Furcsa jelenségek×

Üdvözöllek a furcsa jelenségek oldalán!

CROATOAN

Mi történt Roanoke szigetén? Mit jelent a fába vésett Croatoan szó?

Bár az angol kormány hivatalosan bejelentette, hogy Roanoke kolóniája 1597-ben "eltűnt", nincs elfogadott magyarázat arra, mi történt valójában.
Az egyetlen nyom két fába vésett szó, CROATOAN és CRO. Jelentését sosem fejtették meg. Először azt gondolták, hogy átköltöztek egy másik szigetre, amit Croatoan-nak neveztek. Mint később kiderült, erről szó sem volt.
Roanoke egy Észak-Karolinai sziget, ahova a 16. században érkeztek először angol telepesek. Az első Amerikában született brit gyermek Virginia Dare volt, aki a telepesek megérkezése után nemsokkal 1587.augusztus 18-án jött világra.
A telepesek egy része visszahajózott Angliába, és amikor legközelebb visszamentek, a sziget teljesen üres volt. Embereknek nyoma sem volt, se támadásnak, se síroknak. Az egyetlen amit hátrahagytak, két szó volt, amit egy fába véstek, CROATOAN és CRO.

Az 1880as években egy, Észak-Karolinában élő férfi benszülöttekről írt, akiknek szép bőre, világos szeme és haja volt és Anglo csontozattal rendelkezdtek.

cro

roanoke


A TENGER SZELLEMEI

Történetek százai szólnak fantomhajókról, eltűnt legénységről, amire soha nem találtak magyarázatot.

A BOLYGÓ HOLLANDI kétségtelenül a leghíresebb szellemhajó az összes közül, aminek kapitánya Hendrick Vanderdecken volt. A legenda szerint a hajó súlyos viharba került Fokvárosban, a Jóreménység fokánál. A kapitány nem törődve a veszélyekkel, tovább hajózott a legénységgel, aminek következtében a hajó elsüllyedt és a fedélzeten lévők mind odavesztek.
Sokan váltig állították, hogy látták a Hollandit, az első,egy Brit hajó utasai által feljegyzett észlelés 1835-ből való. A hajó olyan közel jött, hogy majdnem összeütköztek, mire a Hollandi hirtelen köddé vált.
1939-ben tucatnyi fürdőző volt szemtanúja a szellemhajó felbukkanásának, akik részletes leírást adtak róla, jóllehet, a többségük soha nem látott még 17. századi hajót. A hajó amilyen gyorsan jött, olyan hamar el is tűnt.

Az utolsó feljegyzés 1942-ből való. Négy tanú látta, hogy a Hollandi vitorlát bont, majd hirtelen nyoma veszett.

bolygó

IRON MOUNTAIN GŐZHAJÓ

1872 Júniusának egyik napján indult útnak Vicksburgből teljes személyzettel, hordókkal és gyapotbálákkal, és az északi Pittsburg-be tartottak. Néhány percen belül eltűnt egy kanyarban, és soha többé nem került elő.
Az Iroquois Chief gőzhajó délelőtt a folyón hajózott, amikor lefelé csorgó uszályokat vettek észre. Kikerülték, majd vontatókötélre vették őket, azt gondolva, hogy elszabadultak a vontatóhajójukról. Várták, hogy felbukkanjon a hajó, de nem jött. Az uszályok vontatókötelét elvágták, ami arra utalt, hogy az Iron Mountain legénysége bajban volt. Azonban a hajónak semmi nyoma nem volt, se a rakománynak vagy a legénységnek.

Az Iron Mountain gőzhajó rejtélyére soha sem derült fény.

steamer


U.S.S AKRON LÉGHAJÓ

AZ USA HADITENGERÉSZETÉNEK HÉLIUMMAL TÖLTÖTT LÉGHAJÓJA 1931 október 10.-én a Fairfield Stadion felett körözött volna a Washington-Jefferson-Marshall amerikai futballmérkőzés tiszteletére Nyugat-Virginiában.
Az első, aki meglátta a közeledő léghajót, Harold McKenzie volt, és nemsokkal később barátai is csatlakoztak hozzá. Mr. és Mrs. Robert Henke az egyik ismerősükkel, Mrs. Claude Parkerrel távcsővel figyelték a First Avenue-ról. Nem messze, Point Pleasantben mások is nézték a kb.100 láb hosszú léghajót, majd délután 2óra 50perckor valami történt.
Mrs.Henke beszámolója szerint a léghajó mintha meghajlott volna, majd zuhanni kezdett. Néhány négy ejtőernyőst is láttak kiugrani és füstöt láttak a jámű körül.
A jelenlévők ledermedve nézték végig, ahogy a légi jámű lángokba borult, és a nyugat-virginiai Gallipoli Révtől délre fekvő dombok közé zuhant. Féltucat szemtanú jelentette az esetet a gallipoli reptér tulajának, Dr. Holzernak. Másnap hajnalban elindult egy osztag, hogy felkutassák a roncsokat. Egész napi keresés után sem találtak semmit. Nyoma sem volt a léghajónak és a legénységnek. A magyarázat egyszerű: Egyik sem létezett.
Az állítólagos katasztrófa után az Akron repülőtér szóvivője tagadta, hogy bármiféle baleset történt volna, mivel a léghajó biztonságban pihent a hangárjában. A nap folyamán az Akron Ohio északi része felett repült, a huntington stadionig viszont nem ment, mert a tengerészet visszautasította H. D. Hatfield szenáto kérését ezzel kapcsolatban.

Az esetet kivizsgálták, és megerősítették, hogy egyetlen egy jármű sem hiányzik a keleti és közép-nyugati repülőterek hangájából. A szemtanúk azonban megingathatatlanul kitartottak amellett, amit láttak, és elutasították azon feltevéseket, hogy madárrajt láttak vagy képzelődtek.

uss

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 33
Tegnapi: 62
Heti: 203
Havi: 1 930
Össz.: 581 373

Látogatottság növelés
Oldal: Rejtélyes eltűnések
×Furcsa jelenségek× - © 2008 - 2018 - jelensegek.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: robert a baba - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »